Tips til planlægning af en barnedåb

Det kan være noget af en mundfuld at planlægge en barnedåb, når du har fået en lille ny. Du lider sikkert af søvnmangel og har derfor svært ved at få dagen til at hænge sammen. Sådan er der mange mødre, der har det, når der er kommet en lille ny i familien. 

Oven i alt dette skal du også til at planlægge barnedåben. Det kan virke som en overskuelig opgave, men du skal nok klare det, fordi det er din lille guldklumps første festlige lejlighed. Men hvad skal du huske, når du skal planlægge en barnedåb? Læs med for at få gode tips til dette. 

Få styr på selve barnedåben

Du bør starte med at få styr på selve barnedåben. Kontakt derfor kirken, hvor barnedåben skal foregå for at finde en dato og tid sammen med præsten. Når det er på plads, kan du gå videre til at invitere alle gæsterne, lave en ønskeseddel og planlægge selve festen. 

Arranger festen for dit barn

Efter barnedåben er der typisk en fest, hvor alle gæsterne samles for at fejre barnedåben. Det er helt op til dig, hvor festen skal foregå. Det kan være i et forsamlingshus, et lejet lokale, derhjemme, i haven eller et helt andet sted. Når du har fundet ud af, hvor festen skal holdes, kan du gå videre til at finde ud af, hvilken pynt til barnedåb du ønsker at have. 

Derudover skal du naturligvis finde ud af, hvad gæsterne skal have at spise og drikke. Og er der brug for serveringspersonale? Skal du leje ekstra stole og borde? Har du nok service? Og alle mulige andre praktiske ting.